Стоян Узунов: Пишем новата история на бокса в Кърджали!

Водещи, Спорт

Доволна съм, все пак се върнах с медал, но можеше и повече, каза Алейна Мехмед, която се окичи с бронзов медал от Европейското първенство за юноши и девойки в Монтесилвано, Италия. Алейна сподели, че е била много спокойна по време на първенството. „Личният ми треньор беше до мен. Това ми даде мотивация и сила. Придобих повече опит. Играх, както аз искам и мога, но някои неща не зависят от мен.“, каза още младата ни боксова надежда.

Тя продължава с подготовката си за републиканското първенство, което ще се проведе в Козлодуй след около месец . После на дневен ред идва Европейското първенство за младежи и девойки.

Впечатления от Европейското първенство за юноши и девойки в Монтесилвано, Италия  сподели и треньорът Стоян Узунов. По думите му състезанието е било много силно. В него са участвали над 350 състезатели от 34 държави. „Отчетохме слабостите, които сме допуснали при подготовката на нашите боксьори. Видяхме върху какво трябва да наблегнем. Алейна натрупа много ценен опит. Но в това състезание бяхме ограбени от реферите.“, категоричен беше Узунов.

Освен медалите от Европейското първенство в Италия състезателите от „Арда бокс“ могат да се похвалят с такива и от Републиканското първенство. Те завоюваха общо четири медала – 3 при момичетата и един на Ергюнал Сабри – Оги. „До сега не сме имали двама действащи медалисти от Европейски първенства, а тази година имаме три титли. Ергюнал Сабри има бронзов медал и е вицешампион на Европа за мъже. При девойките е медала на Алейна. Горд съм от това, което постигнахме. Пишем новата история на бокса в Кърджали!“, заяви треньорът на „Арда бокс“ Стоян Узунов.

Галина Кючукова, Арда нюз