Карадайъ: България в момента има нужда от сигурност и стабилност

Водещи, Политика

Точно в 10,01 минута председателят на ДПС и водач на листата в Кърджали Мустафа Карадайъ гласува в секция №1 в СУ „Пейо Крачолов Яворов“.

„България в момента има нужда от сигурност и стабилност. Трябва да възстановим нормалността, трябва да възстановим диалога, който отсъства повече от десетилетие. В България трябва да възстановим демокрацията.Не бива в 21 век българските граждани да ги третираме като престъпници, докато презумцията за невинност действа.Не може една група от българските граждани по аксиома да ги третираме едва ли не за престъпници.“, заяви Карадайъ след като упражни правото си на вот. Затова в България трябва да възстановим диалога, да осмислим понятието диалог и нормалност в политиката, за да има стабилно управление във време на множество кризи., подчерта лидерът на Движението за права и свободи.

Малко преди да гласува Мустафа Карадайъ, машината в неговата секция излезе от строя, заради гласуващата преди него жена. Оказа се, че дамата, притеснена от присъствието на много медии, не успяла да гласува докрай, поради което машина не беше върната към началния екран.

В последствие гласоподавателката беше извикана повторно, за да довърши правото си вот. Тя успя и получи прегръдка от Карадъй.

След това  пък, в момента в който председателят на ДПС трябваше да гласува, от секцията му подадоха картата на предходния гласуващ.

„Гласувах от първия път, в секция№1 .“, подчерта Мустафа Карадайъ.