МВР: Изборният ден в област Кърджали започна при добър обществен ред

Политика

Днес сектор „Български документи за самоличност“ и паспортните звена в Районните управления ще работят от 8,30 часа до 19,30 часа, за да издават удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни лични карти

В спокойна обстановка и при добър обществен ред започна изборният ден в област Кърджали., съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.

В охраната на избирателните секции и реда в населените места са включени около 500 служители на структурните звена на МВР в областта – ОДМВР-Кърджали, РДПБЗН, Гранична полиция, Зоналното жандармерийско управление. В избирателните секции се осигурява външна охрана. Намеса на служители на МВР вътре в секцията е допустима при необходимост само при изрично поискване от председателя на избирателната комисия.

В избирателните секции не се допускат въоръжени лица, носещи опасни за живота и здравето предмети, в нетрезво състояние.

Днес сектор „Български документи за самоличност“ и паспортните звена в Районните управления ще работят от 8,30 часа до 19,30 часа, за да издават удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни лични карти. До вчера в сектора и паспортните звена са издадени 16 удостоверения.

Гражданите могат за подават сигнали за нарушения, относими към работата на МВР, на денонощния тел. 02/ 9011298, а също и на имейл: izbori2022@mvr.bg.

Работата на служителите на МВР в област Кърджали ще продължи до приключване на изборния ден, създадена е организация за охрана при транспортирането и предаването на изборните материали в РИК.

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР извършват проверки на документацията, свързана с подвижните избирателни секции. Материалите са докладвани в Районната прокуратура. С прокурорски постановления вчера са образувани две досъдебни производства.