Хасан Азис: Задържането на Алтънай Халил преля чашата на политическото търпение на ДПС

Водещи, Политика

Това е може би случая, в който прелива чашата на политическото търпение на ДПС.Този случай ние ще използваме, за да занимаем  всички правораздавателни органи в България и в Европа. Чрез нашия представител Илхан Кючук ще запознаем Европейския парламент и Световния либерален съюз. Това заяви зам.-председателят на ДПС д-р инж.Хасан Азис. Повод за изявлението е задържането в сряда вечерта на общинския съветник от ДПС Алтънай Халил. През последните години ДПС поставя акцентите за държавността, диалога, законността, демокрацията и спазването на човешките права. Този случай ни  дава основанието да кажем, че ние сме били прави за пореден път, посочи инж. Азис.

Този филм сме го гледали многократно. Отново ще бъдем свидетели на показна смесица от милиционерско политически сериал. Удобният виновник на всички избори до сега е именно ДПС., категоричен беше той.

Ние се обявяваме категорично против всяването на страх от страна на държавните органи, против внушението на вина от институция, която е призвана да осигурява сигурността на българските граждани, против сме използването на полицията като политически инструмент., каза още Хасан Азис.

ДПС е категорично против купуването на гласове. Никоя партия не може да се развива на базата на купуването на гласове., изтъкна зам.-председателят на ДПС.

Д-р инж.Хасан Азис, областното ръководство на ДПС, кандидати за народни представители от кърджалийската листа и активисти на Движението и симпатизанти на партията изразиха своя протест пред сградата на Областната дирекция на МВР в четвъртък.

Под претекст, че купува гласове вчера Алтънай Халил е задържан от полицията. В протоколите за претърсване и разпит няма никакви доказателства, уличаващи го в подобно деяние. Ние питаме – след като няма доказателства спрямо лицето, уличаващи го в купуването на гласове, защо е задържан за 24 часа.Ние категорично осъждаме действията на полицията и заставаме категорично зад нашия съмишленик Алтънай Халили., заяви областният лидер на ДПС Ресми Мурад.

В Кърджалийска област върви предизборна кампания, по наше мнение тя върви спокойно и за първи път от областта няма друга новина освен една положителна атмосфера и някой реши, че тук тя трябва да бъде натровена и да излезе с новина, която за нас е фарс.Ние си задаваме няколко риторични въпроса: защо се случва това  – защото е активист на ДПС, защото е общински съветник, защото е жител на кв.“Боровец“.Нашият отговор е, че ДА. И колкото повече пред нас са поставяли препятствия, толкова повече ние се обединяваме и постигаме по-добър резултат.Нашите политически опоненти все още не са ни опознали в това отношение., каза кандидатът за народен представител от кърджалийската листа на ДПС Мукаддес Налбант.

Представителите на ДПС отидоха пред Районното полицейско управление, където беше задържан Алтънай Халил. Там те влязоха в сградата на управлението, за да поискат информация по случая.

Алтънай Халил беше освободен в 13 часа в четвъртък.

От ДПС призоваваха избирателите и гражданите на Кърджали да не се поддават на внушенията за виновност. Полицията не трябва да всява страх. Всеки човек е невинен да доказване на противното., категорични са от Движението.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!