Карадайъ в Кърджали: ДПС е във времето, ДПС винаги изпреварва времето

Водещи, Избори 2022

Централният лъч на ДПС приключи обиколката си в региона в Кърджали. В петък вечерта членове и симпатизанти на партията изпълниха залата на Дома на културата. Кратка музикална програма, която започна с изпълнение на песента „Моя страна, моя България“ в началото на предизборната среща повдигна градуса на настроението.

Пред препълнената зала бяха представени кандидат депутатите от листата на ДПС в Кърджали.

Повече от година и половина в България няма правителство, няма държавност. Във време на кризи във всяка една област, в малка, бедна България ние правим 6-ти поред избори., посочи в словото си зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис. По Плана за възстановяване и устойчивост България има нула лева, а имаме проекти за милиони левове. Нещата не са добре.И тогава когато нещата не са добре, тогава идва времето на ДПС. Нашата политическа аксиома е: Когато ДПС е във властта има сигурност, стабилност, развитие, просперитет. Ние имаме нужда от ДПС.Всеки следващ избор посочва значимостта на ДПС, ние се опитваме да сме истинското ДПС ние трябва да направим така че да сме №1., заяви Хасан Азис.

Няма друга партия, която да изведе страната от тази криза освен ДПС. Видяхме какво направиха други народни представители от региона от други партии какво направиха за региона – нищо!Единствено народните представители на Движението работят  и са работили за разрешаването на проблемите на Кърджаилйския регион. Нашата цел е минимум 4 депутати от Кърджали., каза областният лидер на Движението за права и свободи Ресми Мурад.

България е в тежка икономическа и политическа криза. До това положение ни доведоха предходните управляващи  -ГЕРБ, които направиха всичко възможно, за да спрат инвестициите за нашия регион. После дойдоха парашутистите от Промяната, която се оказа Подмяна. Не успяха да спрат инфлацията, която в България е два пъти над тази в Европа., каза кандидатът за депутат Байрам Байрам. Той припомни, че за първи път председателят на ДТПС е казал, че това е най-некадърното управление на страната и трябва да ги свали и ги свалихме. „Сега трябва да влезнем през парадния вход във властта. Ние ще бъдем пазители на държавата от случайни минувачи във властта.“, заяви Байрам.

ДПС е във времето, ДПС винаги изпреварва времето. Когато ДПС управляваше България заедно с НДСВ страната ни стана член на НАТО, когато ДПС беше в управлението на държавата в рамките на тройната коалиция – България стана член на ЕС. Това каза Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС и водач на листата на Движението в Кърджали. И даде примери. „Още през 2016 година в нашия доклад посочихме приоритетите – енергийна сигурност и независимост, чиста енергия, екологично земеделие и животновъдство. През 2022 година това вече са приоритетите и на ЕС.“, изтъкна Мустафа Карадайъ.

България е в политическа криза. От 2009 виждаме как се руши демокрацията, държавност и държава, каза той. Когато бяхме във властта – от 17 млрд. лв. дългът беше стопен на 1 млрд. лв.Инвестициите бяха в размер на 6 млрд евро. 8,5 фискален резерв имаше 2009 година., посочи още Карадайъ. И сравни:когато не сме във властта – дългът вече е 31 млрд.лв. „Дойдоха едни минувачи в политиката, които само за 9 дена изхарчиха 9 млрд.лв.Внуците на нашите внуци ще изплащат този дълг“, заяви лидерът на ДПС. Затова ние трябва да защитим демокрацията.Трябва да има национални цели, приоритети, трябва да има диалог, защото съединението прави силата., категоричен беше Мустафа Карадайъ.

Ние знаем, че ДПС е №1. И жребият този път казва,че ДПС е №1!, заключи лидерът на ДПС и водач на листата на партията в 9МИР Кърджали.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вашият коментар