Мустафа Карадайъ от Момчилград: ДПС винаги се развива изпреварващо във времето

Водещи, Избори 2022

„Времето е в нас и ние сме във времето. И затова ще продължа – ДПС винаги е било във времето и се е развивало изпреварващо във времето“. Това заяви по време на предизборна среща в Момчилград водачът на листата на ДПС и лидер на партията Мустафа Карадайъ. Той припомни моменти от развитието на организацията от времето на създаването й до днешни дни и посочи конкретни примери, в които ДПС са били винаги първи по отношение на предизвикателствата пред България.

Потвърждение на думите на Мустафа Карадайъ дойдоха от залата, където бяха активисти на партията, участвали в процесите – бившите депутати Ремзи Осман и Юнал Тасим, евродепутатът Искра Михайлова, бившият социален министър д-р Хасан Адемов. Те посочиха конкретни примери, в които ръководството на ДПС е проявило далновидност и така е успяло да бъде по-успешно от останалите партии.

Последният пример беше даден от Мустафа Карадайъ.

„През септември 2020 година предложихме да се направи експертен кабинет с експертите, отговарящи за европейските програми, за да разпишем до края на годината Плана за възстановяване и оперативните програми с участието на всички парламентарни групи, за да дойдат тези средства от Брюксел в България. Сега сме септември 2022 година. План за възстановяване – няма, оперативни програми – няма и това е проблем“, заяви Мустафа Карадайъ.

За нас подкрепата на хората е изключително важна, защото приоритетът ни като местна власт е да осигурим по – добър живот на нашите съграждани, независимо къде живеят те. За съжаление не същото внимание към малките населени места обръща държавата през последните години. 2 октомври е съдбовна дата и повече от всякога институциите и гражданите имат необходимост от сигурност и стабилност в България, заяви кметът на Момчилград Илкнур Кязим.

Кандидатите за депутати говориха за различните кризи, в които се намира България и за това, което възнамеряват да направят, за да ги преодолеят.

Един от най-активните политици в ДПС д-р Хасан Адемов заяви, че по време на предизборната обиколка е установил, че общинските кметове на партията разполагат голям брой подготвени проекти във всички сфери на обществения живот.

„Кметовете ни имат готовност да реализират инфраструктурни проекти, проекти в социалната сфера, на културата и останалите секторни политики. В Европа има пари, а нашите кметове се опитват да решават със собствени средства на общините част от проблемите на хората. Това разстояние между европейските пари и общинските кметове трябва да се преодолее“, заяви д-р Хасан Адемов. Той допълни, че всички европейски страни са се възползвали от средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, а България не е усвоила още нито един лев по европейските програми, въпреки че има крещяща нужда.

„България е на последно място в Европа по качество на образованието. България е единствената страна, която не се стреми да задържи учениците в училище“, заяви втората в листата Мукаддес Налбант. Тя допълни, че годините за получаване на основно образование у нас са намалени от 8 на 7. Налбант посочи, че в останалите държави се стремят да увеличат броя на годините и допълни, че в повечето страни тези години са 9, дори 10. Според Мукаддес Наблант начинът, по който се финансират нашите училища е една от основните причини да падне качеството на образованието.

„През последните години финансовата стабилност в България е нарушена и вървим към нестабилност“, заяви кандидатът за депутат Байрам Байрам, който е финансист. Според него последните управляващи са допуснали нарастване на публичния дълг. Кандидатът за депутат цитира служебния финансов министър, според чиито думи, за да се посрещнат публичните разходи догодина България трябва да изтегли нов дълг от 15 милиарда лева.

„Това е заплаха за стабилността на всички нас и на нашите деца. Всеки един от нас, отивайки до магазина усеща инфлацията, защото някои стоки и услуги са увеличени до 100 процента“, отбеляза още кандидатът за депутат.

„Училищата ни се превърнаха в касички. И това са само част от проблемите“, заяви Мукаддес Налбант.

„ДПС се създаде в един от най-критичните моменти за нашата страна. Всички говорят за криза. България в момента е на първо място по всички черни статистически класации. Последните години се докарахме до тук. И в сега България се намира в един от най-критичните моменти“, заяви д-р инж. Хасан Азис.

Областният лидер на ДПС в Кърджали Ресми Мурад призова активистите и симпатизантите на партията за пълна мобилизация на 2 октомври.

„Призовете всички свои съседи, приятели и роднини да излязат и да гласуват. Важно е“, каза още Ресми Мурад.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар