Мустафа Карадайъ в Джебел: Само с диалог можем да спасим държавата

Водещи, Местни избори

За да възстановим държавността, трябва да има диалог. Но първо трябва да спечелим изборите. Ще го направим ли? Ще го направим! Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Джебел. Той бе посрещнат от стотици на градския площад. Карадайъ припомни успехите на Движението, когато бе във властта.

„През 2001 година заварихме 17 милиарда външен дълг. Намалихме го до един милиард. Върнахме 16 милиарда за 8 години. Всяка година имахме по 6 милиарда евро инвестиции. Това е смисълът. Това сме показали – как с национален ресурс може да се изправи икономиката на крака“, посочи Карадайъ.

От 2009 г. станахме свидетели как се руши държавата и държавността. За 12 години се създаде средата някой да си мисли, че нашата държава е лаборатория. Дойдоха едни с лъжа и измама, настаниха се на терена на политиката с нарушаване на Конституцията и законите. Основният им етикет за пребиваване във властта беше лъжата. След като се сгромолясаха, казаха че са се учили, припомни Карадайъ. Той заяви още, че не е сложно да се възстанови нормалността в политиката.

Необходим е диалог между партиите, между управляващите и опозицията, между управляващите и гражданите, за да се преодолеят кризите, от които най-важната е политическата. Дошло е време България да стане номер 1 и затова държавата има нужда от опита и експертизата на ДПС, заяви още лидерът на Движението.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!