Над 60 свободни места има в 5 детски градини в Кърджали

Водещи, Общество

От общинската администрация в Кърджали обявиха 65 незаети места в яслени и градински групи на 5 детски градини за настоящата учебна 2022/2023г.

Незаетите места не са нещо необичайно, защото повечето родители имат предпочитания за градината, която да посещава детето им и кандидатстват за прием в централните детски градини, коментира за БТА Ширин Сюлейман – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в общинска администрация.

Тя допълни, че идеята на обявяване на свободните места след приема е родители, чиито деца не са били приети в градината, в която са кандидатствали, да научат къде има незаети места.

Ширин Сюлейман открои и тенденция на завръщане на цели семейства в Кърджали. Тя посочи, че те имат възможност  да се информират и да подадат документи в детските заведения със свободни места. „Защото приемът е целогодишен, ако има свободни места“, обясни още директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в общинска администрация.

Обявените незаети места са в 5 детски заведения по кварталите на града: „Детелина“, „Ян Бибиян“, „Здравец“, „Орфей“ и „Дъга“. Общо 9 са местата в яслени групи и 56 от първа до четвърта възрастова група. Пълният списък на детските заведения и броят на местата са публикувани на интернет страницата на общинска администрация.