Кандидат-депутати от ДПС отдадоха почит на Нури Адалъ

Политика

Кандидат депутати от листата на Движението за права и свободи в Кърджали отдадоха почит пред Нури Адалъ в деня, в който се навършват 100 години от рождението му. Мукаддес Налбант, Адлен Шефкед, Юсеин Ахмед, Сейфи Мехмедали и Зюлфие Ибрямова поднесоха цветя пред новооткрития паметник на бореца за граждански права в градския парк на Момчилград.

Почит към бореца за права и свободи отдадоха заместник-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, областният лидер на партията Ресми Мурад, областният председател на Младежко ДПС Ерсин Юмер, синът на Нури Адалъ  – Фикрет Адалъ, членове и симпатизанти на политическата сила, както и бивши политзатворници и репресирани от тоталитарния режим.
„Нури Адалъ е човек достоен, един от малкото, дръзнали да се изправят срещу тоталитарния режим. Той плаща своята цена и прекарва 23 години по комунистическите затвори. За нас по-младите, които нямаме ясните спомени от онова време, Нури Адалъ е пример как се отстояват граждански права“, заяви областният лидер Ресми Мурад.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!