Листа с 10 кандидат-депутати регистрираха от БСП в Кърджали

Избори 2022

В понеделник, с желание да спечелят възможно най – добрия резултат, който да гарантира мандат, разчитайки на подкрепата на своите членове и симпатизанти, коалиция „ БСП за България “ регистрира своята листа с кандидати за народни представители в 9 – ти МИР Кърджали.
Социалистите обещават отново в своята кампания да заложат на диалогичния, разумния и позитивен тон. Включват се в предизборната кампания със самочувствие и гордо вдигната глава, за добре свършена работа на парламентарната им група в предишния парламент, независимо от малкия и брой. А участието на БСП в редовното правителство бе гарант за водене на силна социална политика ,която подпомогна и стигна до много семейства и бизнеса.Увеличи се майчинството, увеличиха се детските надбавки за отглеждане на дете през втората година, факт са безплатните детски градини и ясли, увеличиха се пенсиите.
Областният лидер на партията Милко Багдасаров, председател на предизборния щаб представи листата с думите : „ Един силен екип, сбор от парламентарен и професионален опит, силно женско присъствие с ясни каузи, много младежки ентусиазъм с идеи и търсене на решения“.
Водач на листата е проф.д-р Георги Михайлов – едно от остриетата на партията в досегашния парламент. Лекар от национална и световна величина,доказан професионалист в своята област, владее английски, френски, немски и руски език. Има специалности клинична хематология, клинична онкология и клинична педиатрия. Бил е началник клиника по хематология в Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания (НСБАЛХЗ). Бил е и директор на НСБАЛХЗ. Национален консултант е по клинична хематология. Зам.-председател е на Българското медицинско сдружение по хематология. Специализирал е трансплантация на костен мозък и периферни стволови клетки в Университетската болница в Хановер, Германия. Бил е Лекар на годината за 1997 г., Лекар на НСБАЛХЗ за 2011 г. Носител е на почетна диплома „Лекар, на когото българите вярват“. От гражданската квота на БСП.
На второ място е инженер Марияна Ликова, известен хореограф, със специализация „ банково дело и финанси“, директор на Дома на културата в областния град,, председател на тракийско дружество „ Тракийско сърце“. С доказан авторитет и опит в своята професионална област.
На трето е лидерката на Младежкото обединение на БСП в областта, компютърния специалист, инженер Костантина Карабоюкова.
На четвърто място е Теодора Каракостова, инженер химик, общински съветник, областен координатор на БСП и областен председател на Обединението на жените социалистки.
На пето място е адвокат Есен Устренска,зам.-председател на БЧК, общински съветник , гражданска квота.
Следват – Георги Кючуков, педагог,екскурзовод, председател на общинската партийна организация в Кърджали,председател на Комисията по образование в Общинския съвет.
На седмо е Мария Милушева с частен бизнес в областта на хотелиерството и ресторантьорството. На осмо е Венелин Башев, общински съветник, председател на БСП – Кирково, педагог. Следва Надежда Тодорова , дизайнер със свой собствен бранд за производство на обувки под марката „ Надит“ и на десето място е Милен Филипов, историк,педагог,общински съветник.
В предстоящата кампания в своите разговори, дискусии, социални мрежи социалистите ще акцентират върху представяне на програмата на партията,в която основен приоритет остава социалната политика.БСП е готова и с решения за справяне с кризата в България. Това са налагане на мораториум на цената на газа, водата и парното, сериозна програма за компенсация на бизнеса в разликата на цените , продължение на социалната програма и социалните приоритети, незабавни преговори с „Газпром“.Предстоят тежки зимни месеци , нужна е разумна, отговорна политика,която да гарантира по-спокоен и достоен живот в България. Участвайки в управлението на страната БСП показа, че е готова и знае как диалогично и мъдро да управлява в интерес на гражданите за повишаване на техния жизнен стандарт.
Целта на социалистите продължава да е една, а именно Кърджали да заеме своето място сред най -успешно развиващите се региони в страната.