Мустафа Карадайъ да води листата на ДПС в Кърджали, реши областният предизборен щаб

Водещи, Избори 2022

Председателят на ДПС  Мустафа Карадайъ  да води  кандидат-депутатската листа в 9 МИР-Кърджали на предстоящите извънредни избори за НС, реши единодушно на днешното разширено заседание Областният предизборен щаб на ДПС в Кърджали.

Председателят на ОблС на ДПС Ресми Мурад запозна присъстващите с номинациите на разширените заседания на 7-те общински организации на движението и на ОблС на МДПС.Общо 26 са предложени за кандидат народни представители , 5 от тях си направиха самоотвод.В София ще се изпрати списък с 21 имена за листата в Кърджали,  от които 10  ще се включат  в регионалната листа. Сред направилите си самоотвод е зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали д-р инж.Хасан Азис.

Ресми Мурад посочи, че на тези избори ДПС има уникалния шанс да постигне исторически успех.Според него в Кърджали движението има шанс да спечели и петия мандат.

Имаме достатъчно организационен опит и политическа мотивация, в нашите възможности е да си поставим цел 5 от 5, подчерта д-р инж.Хасан Азис. Ситуацията е благоприятна за нас, необходима е  мобилизация на целия актив, за да спечелим всичките 5 мандата в Кърджали, посочи той.