Спипаха 10 шофьори, седнали зад волана пияни и надрусани

Водещи, Криминале

10 водачи, управлявали автомобили след употреба на наркотични вещества и алкохол, са били установени при специализирана операция на територията на областта, проведена през последните три дни. Трима са употребили наркотици, преди да седнат зад волана.

На 12 август около 9,30 часа в Черноочене бил проверен 28-годишен, който се придвижвал с Фолксваген“. Тестът за наркотици отчел положителен резултат за метаамфетамин. Същия ден на разклона за село Чилик полицейски служители спрели „Ауди“ с 22-годишен водач. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин.

На 14 август около 17 часа в Момчилград бил спрян лек автомобил „БМВ“, управляван от 24-годишен. Тестът за дрога на водача отчел положителен резултат за амфетамин.

Двама водачи са били засечени от полицаи от РУ-Крумовград, че са употребили алкохол. 1,46 промила е резултатът от пробата на 39-годишен, проверен в града, 1,26 промила отчело техническото средство на 45-годишен.

В землището на село Върбен бил установен 55-годишен водач, чиято проба за алкохол отчела 1,64 промила.

В Кърджали бил направен тест на 60-годишен водач на товарна кола, а резултатът отчел 1,31 промила, 2,12 промила показала пробата на 42-годишен.

2,05 промила отчело техническото средство при проверка на 37-годишен водач на „Фолксваген“ в село Стремци. 2 промила е пробата на 37-годишен, който управлявал лек автомобил „Пежо“ в Ардино.

Водачите са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления. Шестима от тях отказали кръвни проби за химически анализ. Работата по случаите продължават разследващи полицаи. В РУ-Ардино е започната проверка, след като 38-годишен водач бил тестван за употреба на алкохол на 7 август и пробата отчела 0,85 промила. Химическият анализ на кръвната проба по-късно показал 1,25 промила. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.