ГЕРБ пита кмета как ще разреши кризата с боклука

Водещи, Избори 2022

Кризата с боклука се задълбочава, тонове неприбрани отпадъци гният по улиците на Кърджали и околните села, въпреки изявленията на сметосъбиращата фирма, че депонирането е възстановено, алармират съветниците от групата на ПП ГЕРБ. Настояваме общината да намери решение в спешен порядък с оглед на екологичните рискове в разгара на лятото, категорични са съветниците.
„Нито проблемът с пожара на сметището, нито преструктурирането на дейностите или недостига на служители са оправдание за превръщането на града ни в бунище. Явно причините са комплексни, включително и изчерпания капацитет на регионалното депо, а това налага бързата и адекватна намеса на местната власт. Единствената реакция до момента е позицията на фирмата по чистотата и тя, за жалост, показа единствено колко сериозен е проблемът, но не и как ще се разреши. Необходими са работещи мерки, ако трябва извозване на боклука на друго място, инак вредите може да са необратими“, заявиха от ГЕРБ.
Още в понеделник съветниците ще входират питане до кмета и ще искат общината да поеме конкретни ангажименти със срокове кога ще бъде възстановен нормалният график за сметосъбиране и сметоизвозване и какви действия ще бъдат предприети за разширяване на Регионалния център.