70 000 лева са приходите от „Синята зона“ само за месец юли

Водещи, Общество

Близо 70 000 лева са приходите на ОП „Паркинги,гаражи и зони за паркиране” в Кърджали само за месец юли, съобщи за Арда нюз Шенай Мехмедали, управител на ОП „Паркинги,гаражи и зони за паркиране“. Приходите са както от такси за паркиране, така и от глоби. Всички постъпления от „Синята зона“ се внасят в общинската хазна.
14 000 лева са постъпленията от платени санкции за поставени скоби.
„До този момент нямаме случаи на повредени скоби от граждани. По-често се стига до словесни пререкания с наши служители, но когато на хората им бъде обяснено какво нарушение точно са извършили, напрежението се тушира“, твърди Шенай Мехмедали. Тя допълни, че служителите й вече имат право да поставят уведомления за неправилно паркиране в зелени площи и за нарушения на Закона за движение по пътищата. ОП „Паркинги,гаражи и зони за паркиране“ има подписано споразумение с МВР и определен служител на „Синята зона“ получава информация за собственика на неправилно паркирания автомобил.
„Фишовете се изпращат на адреса на нарушителя. Глобите се плащат към общинското предприятие, което обслужва „Синята зона“. Приходите от тези глоби за месец юли са около 3 000 лева“, каза още Мехмедали.
От края на юли започна дейност по втората част от разширението на Синята зона от ул. „Булаир“ до автогара в Кърджали. Срокът за стартиране на зоните се удължава. Приемът на заявления по местоживеене или за платени паркоместа на юридически лица продължава. Когато зоната е готова да се пусне в експлоатация, всички заинтересовани ще бъдат уведомени, уверяват от общинското предприятие.
Поетапно се поставят знаци и се полага маркировка, каза още Шенай Мехмедали.