Стартира „Плувно лято 2022“ за децата на Момчилград

Спорт

С официално тържество и много емоции в Момчилград започна „Плувно лято 2022“, което се организира от община Момчилград и от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Стартът беше даден от кмета на общината Илкнур Кязим, председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер и заместник- кметът по образование, култура и спорт Гюлюзар Исмаил.
„След двугодишно прекъсване възстановяваме една традиция. Пожелавам ви приятни моменти и да прекарате едно чудесно плувно лято. Освен с умения да плуване, нека си тръгнете от тук приятни спомени и нови приятелства“, заяви Илкнур Кязим.
Курсовете по плуване са безплатни, ще продължат до 20 август и ще се водят от квалифицирания инструктор Янко Станков на басейн „Дамбалъ“ край хижа „Момчил юнак“. Изискването е желаещите да се включат в „Плувно лято 2022“ да са на възраст от 7 до 12 години. 60 деца от община Момчилград вече се включиха в курсовете, а записването продължава. Желаещите могат да подадат декларации в стая №5 , ет. 2 в сградата на община Момчилград.