Випуск 2022 на СУ „Йордан Йовков“ остави капсула на времето с послание към техните наследници

Общество

На 21.06.2022 г. в СУ „Йордан Йовков“ дванадесетокласните получиха един от най-важните документи в живота си – свидетелството си за зрелост.

Успешно положилите държавните зрелостни изпити дванадесетокласници дойдоха за последното тържество в тяхна чест – връчването на дипломите за средно образование. Въпреки многото трудности, през които трябваше да преминат завършващите ученици и техните учители, в този момент на радост, всички си дадоха сметка, че усилията им са възнаградени.

Директорът на училището госпожа Недялка Кюпрюджиева пожела дръзновение, борбеност и сбъдване на всички техни мечти.

Класните ръководители – госпожа Севдалина Митева и госпожа Стефка Иванова изразиха по емоционален начин обичта си към своите ученици. Вълнуващи думи с обещания да отстояват с труд мечтите си и да действат за постигане на каузите си, отправиха зрелостниците.

Випуск 2022 реши да остави в своеобразна капсула на времето послание към тези, които ще бъдат на тяхно място след пет години. В специално изработена витрина, в кутия с форма на книга, випуск 2022 положи своето послание към випуск 2027. Кутията съдържа велики мисли за знанието, училището и учителите. За изпълнител на волята си, избраха директора на училището г- жа Недялка Кюпрюджиева и й връчиха ключа от витрината, а тя от своя страна обеща, че волята на випуск 2022 ще бъде изпълнена.

Настъпи и най-важният момент – връчването на дипломите. Отличниците получиха предметни награди – куфари, за да потеглят към света, който ги очаква.

С поздравления, почерпка и снимки завърши тържествената церемония.