СУ „Васил Левски“ – гр. Крумовград връчи дипломите на своите възпитаници

Общество

Тържествена церемония за връчване на дипломите за завършено средно образование на Випуск 2022 на СУ „Васил Левски“, гр. Крумовград се състоя на 21-ви юни, в конферентната зала на училището. Присъстваха зрелостниците, техните класни ръководители и учители.

Общо 76 зрелостници, получиха документ за завършено средно образование. Дипломите връчи директорът на училището Цветан Терзиев.

Випуск 2022 ще остане в историята на училището като първия, който завършва по новитe учебна програма и положил държавни зрелостни изпити по профилирана подготовка.

Директорът пожела на зрелостниците много смели мечти, защото само те правят хората наистина щастливи. Пожела им също да свържат съдбата си с нашия град, защото Крумовград има нужда от млади и талантливи хора. В обръщението към дипломантите г-н Терзиев изрази увереността си, че с придобитите професионални и социални компетентности, необходими за съвременния дигитален свят, тези млади хора ще намерят достойно място в живота.

Средният успех на випуска от дипломите е с 0,08 по – висок от миналогодишния, като успехът на ДЗИ по немски език е най- висок в областта.

Първенец на випуска е Ралица Станимирова Семова, която бе наградена с почетен плакет. Плакети за отличен успех – второ и трето място получиха и Анастасия Александрова Маджарова, и Теодора Валентинова Димитрова.

Празнична атмосфера по време на тържествената церемония на връчването на дипломите на Випуск 2022 бе създадена от специално подбраната музика и украсата на залата.

Вашият коментар