Три купи завоюваха в първия ден на работническия спортен фестивал плувците от РК „Спорт и здраве”

Спорт

Отлично представяне на плувците от РК „Спорт и Здраве” Кърджали в първия ден на 18-я работнически фестивал с международно участие. Три  купи завоюваха мъжкият, женският тимове и при щафетата. Мъжете станаха втори, а жените трети. Третата купа бе за щафетното плуване на кърджалийската гарнитура.

Отлично представяне и за женския отбор по дартс в лицето на Галя Робова и Надя Убчева, които се класираха на трето място.

При изключително силна конкуренция преминаха и двубоите на кърджалийския екип по петанг – Тодор Радев и Милен Мелинов. Те инкасираха пет победи над силните отбори на „Мини Марица изток”, „Спорт и здраве” – Козлудуй, „Спорт и здраве” – София и АЕЦ Козлудуй. В крайна сметка заеха пета позиция в крайното класиране.

Състезателките ни по боулинг Пролет Василева и Ани Генова също се представиха много добре, като заеха второ място във временното класирането по този вид спорт в предварителните двубои.

Добро представяне и на  тимовете по плажен волейбол – мъже и жени. Днес момичетата на РК „Спорт и здраве” се наложиха над португалките с два на един гейма и продължават в надпреварата за челните места в класирането в следващите два. Мъжете също завоюваха две победи и продължават напред.

Очаквам още победи и съм изключително удовлетворена от постигнатото досега, вярвам, че ще се представим достойно както през миналата година, когато заехме второ място в комплексното класиране, коментира председателката на РК „Спорт и здраве” – Кърджали Иванка Караколева.