Подписката за околовръстния път беше внесена в областната управа

Водещи, Общество

Подписка с искане за изграждане на околовръстен път на Кърджали, адресирана до Министерски съвет чрез областната управа, беше внесена от председателя на инициативния комитет Илия Илиев. 4 320 души от Кърджали и областта са застанали зад инициативата
„Надяваме се, че ще заострим вниманието на управляващите към проблема, който касае не само жителите на Кърджали и съседните общини, но и на туристите, преминаващи през центъра на града на път към Гърция“, заяви председателят на инициативния комитет Илия Илиев. Според него през летните месеци трафикът, който преминава през центъра на Кърджали е убийствен.
„Липсата на околовръстен път създава дискомфорт и е заплаха за безопасността на кърджалийци. Всички трябва да обединим усилията си, за да разрешим този проблем“, каза още Илия Илиев.
„Тази подписка ще стигне до МРРБ и до АПИ. Пътят е важен за всички. Подписката е само един катализатор на процеса“, заяви областният управител на Кърджали Даниел Делчев. Според него над 1 милион са автомобилите, които преминават през града в летния сезон.