В библиотеката в Кърджали откриха изложба, представяща  Digital art творби

Изложба на Digital art творби за представяне на визуално съвременно изкуство беше открита в Регионална библиотека  „Н. Й. Вапцаров” в  Кърджали  в петък.

„Откриваме една интересна и различна изложба, един различен модел на изкуството.Контаминираме всъщност традиционното изкуство с модерното.“, каза директорът на библиотеката Елисавета Кехайова.

Идеята на тази изложба е популяризиране на дизайн на местни автори под надслов „Контаминации на реалности”, с контрапунктен на идеята, дворен декор, а целта е повишаване на дигиталните знания и умения на младежите за цифровите възможности на различни софтуери.

„Съвременните технологии така ни връхлитат. Всеки ден ставаме свидетели на модерни начини на съществуване. Затова ние се опитахме чрез тази изложба да представим на младите хора как се случва модерното изкуство.“, каза още Елисавета Кехайова.

Провокацията към младите хора цели пренагласа на досегашни и придобиване на нови модели, познания и умения за бъдеща реализация чрез обучителни уоркшопи и киберлаборатории, в които младежите повишават и развиват умения за създаване на визуални продукти с нови технологии.

Творбите, представени на изложбата, са правени на различни софтуери. Това е  едно комуникационно изкуство, което дава специфични послания в дигиталния свят., Галина Деликирева, от екипа обучители по проект „Контаминации на реалности”, в рамките на който се осъществява нетрадиционната изложба.

Всеки, който желае, може да разгледа експозицията, която е разположена във фоаето на Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров”.

 

Галина Кючукова, Арда нюз