Откриха обновеното отделение по ортопедия и травматология в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“

Водещи, Общество

Обновеното отделение по ортопедия и травматология в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали беше официално открито във вторник.Това стана възможно благодарение на инвестицията, която направи министерството на здравеопазването на стойност 150 000 лева. Още над 50 000 лева са от местни фирми и дарители, посочи д-р Тодор Черкезов, директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.

Лентата на обновеното отделение по ортопедия и травматология прерязаха директорът на лечебното заведение проф. д-р Тодор Черкезов, заместник-областният управител Юлия Чортленева и проф. Владимир Ставрев, началник на клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Георги“.

Отделението по ортопедия и травматология  е едно от водещите и най-натоварени отделения в болницата. С изключително добър начин на робата в съвременните условия, каза проф. Черкезов. Само за последните 3 години през отделението са минали 3 600 души. Това е една впечатляваща цифра, изтъкна директорът на лечебното заведение. Извършени са над 850 средногодишно оперативни интервенции, сред които алопластики на тазобедрена става. А средно на месец в отделението се правят 100-110 артроскопии.

Всички тези успехи не биха били възможни без прекрасния екип от кадри на отделението, изтъкна проф. Тодор Черкезов. Той изказа сърдечна благодарност към ръководителя на отделението по ортопедия и травматология  – д-р Спас Пасев.

„В последните 3 години няма нито едно оплакване от пациенти и граждани от това отделение, което е показателно за работата на лекарите в отделението. Д-р Черкезов подчерта значимостта на работата не само на лекарите, но и на медицинските сестри, и на санитарите.

На откриването на обновеното отделение по ортопедия и травматология присъстваха депутати от региона, зам.-областният управител Юлия Чортленева, зам.-кметът инж. Катя Митовска, проф. Владимир Ставрев, началник на клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Георги“, директорите на РЗИ и ЦСМП-Кърджали – д-р Виктор Кирчев и  д-р Атанас Митков, областният лидер на ГЕРБ  Цвета Караянчева, началници на отделения в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“,  лекари и медицински персонал в лечебното заведение.

„Надяваме се през следващите години едно по едно да можем да реновираме и другите болнични отделения.“, каза още проф. д-р Тодор Черкезов.

Откриването на обновеното отделение по ортопедия и травматология е част от събитията, с които МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали отбелязва 90 години от създаването си.

 

Галина Кючукова, Арда нюз