Депутати от „Продължаваме промяната“ с остри критики към община Кърджали за лошото състояние на пътищата

Водещи, Общество

Народният представител Настимир Ананиев и колегите му от ПП „Продължаваме промяната“ в парламента – Димитър Илиев и Лозко Лозев се проведоха среща с граждани в Кърджали. Кърджалийци са поставили пред тях основно въпроси, свързани с лошата инфраструктура. Оплакали се и от лошо административно обслужване, съобщи пред журналисти Настимир Ананиев, който е  председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, както и член на Комисията по транспорт и съобщения.

„Всички казуси, с които бяхме запознати, ще отнесем до съответните институции за тяхното решаване“, заяви Ананиев. По думите му повечето от казусите били свързани с община Кърджали и даде за пример случая с оплакалите се граждани, живущи на ул. „Шипка“, които от 25 години чакат ремонт или чакащите реализирането на проект, касаещ път във вилната зона „Главатарци“.

„Държавата е заложила 30% повече средства за капиталови разходи за всички общини и ние ще проверим  къде са насочени тези средства в община Кърджали“, каза Настимир Ананиев.

Автомобилният състезател Димитър Илиев, който беше кандидат-депутат в листата на „Продължаваме промяната“ в Кърджали , но влезе в парламента от друг избирателен район, отправи остри критики към състоянието на общинските пътища.

„По-лоши пътища в друг областен град не съм видял. Тук няма и един нормален тротоар.“, заяви Илиев.

От ПП се обявиха за мандатност на кметовете и общинските съветници. Според тях таванът трябва да е два мандата. „Този законопроект го обсъждаме на коалиционно ниво. Надяваме се коалиционните ни партньори да ни подкрепят“, посочиха депутатите от „Продължаваме промяната“ в 47-то НС.

Друга промяна, за която те настояват е окрупняване на общините с цел повишаване на административния капацитет. Според Ананиев общините в България трябва да се не повече от 165, а не 240, колкото са в момента.

Относно Околовръстния път на Кърджали, от думите на Ананиев стана ясно, че средства има, но проектът на практика не е завършен, тъй като все още има бавещи се процедури по отчуждаване на имоти. „Околовръстният път е много важен за региона. Каквото можем ние от Народното събрание да допринесем и да окажем подкрепа, от наша страна ще го има.“, категоричен беше Настимир Ананиев.

 

 

Галина Кючукова, Арад нюз