1 юни в Кърджали: Много забавления за децата и обещания от кмета Хасан Азис

Водещи, Общество

Международният ден на детето – 1 юни – събра стотици малчугани в парк „Простор“ в Кърджали. Празникът бе организиран от ОДК и Община Кърджали. За децата имаше забавления и специално подготвена програма от участниците в различните форми към ОДК. Гост на тържеството беше кметът на Кърджали д-р инж.Хасан Азис.

Преди да поздрави децата, обаче, той успя да преодолее сериозно трасе с различни препятствия в детския въжен увеселителен парк, който функционира от близо месец и съща е разположен в парк „Простор“.

„Обещано-изпълнено“  –  с такова послание бе посрещнат градоначалникът от децата, които изпробваха уменията си във въжения парк.

А кметът обеща още: Скейт парк№2, звездно небе за децата на Кърджали или мощен телескоп, който ще бъде в Астрономическата обсерватория за наблюдение на най-отдалечените звезди, и още няколко запланувани проекта, които обаче за сега остават тайна, каза инж.Азис. На родителите на децата той съобщи, че още през тази година в Кърджали ще има нова детска градина в кв. „Възрожденци“ и нова детска ясла в центъра на града. На малчуганите д-р инж. Хасан Азис пожела: „Живи и здрави, щастливо лято и много нови приятелства“.

За радост на малчуганите, след две годишно прекъсване, за техния празник отново заработи Детската железница. Влакчето, познато на поколения кърджалийци, тази година става на 60 години. То е пуснато в експлоатация на 30.09.1962 година.

 

Галина Кючукова, Арда нюз