Неджми Али участва в Международна конференция под патронажа на президента Радев

Общество

Ние, на Балканите имаме още по-сериозни проблеми с пътната безопасност, защото при нас проблемът с пътната безопасност е най-остър. България и Румъния са страните с най-висок брой жертви от глава на населението, а ние сме 4 пъти по-зле от Швеция, която първа възприе интегрираният подход.

Това заяви президентът Румен Радев на провежданата в столицата Международна конференция „Визия Нула за Балканите“, чиято е под негов патронаж. Сред поканените представители на местната власт във форума и кметът на Джебел Неджми Али.

„Илюзия е да се мислим, че ще можем да догоним другите, но за да постигнем сходни параметри по пътната безопасност, трябва да работим много по другите системи и елементи – проектирани на пътища, на цялостната организация на транспорта и планиране, внедряване на системи за наблюдение, контрол и нови технологични решения“, каза държавният глава.

Радев допълни, че образованието и възпитанието е ключът да имаме по-висока пътна безопасност. Той се надява в най-скоро време да започне и реализацията за спешната помощ по въздух, като средство за оказване на помощ от пътния травматизъм.

Кметът на Джебел Неджми Али проведе неформален разговор с президента Румен Радев.