Ергюнал Сабри: Посвещавам медала на Кърджали и на България

Водещи, Спорт

Точно преди 9 години – на 1 юни – Ергюнал Сабри влиза за първи път в залата, за да се докосне да бокса. И след девет години – днес влиза в същата зала, но този път окичен със среброто от Европейското първенство в Ереван. Оги, както е познат на всички, е втори в Европа! „Чувствата  ми са смесени, радвам се за това, което постигнах, но за съжаление допуснах грешки на финала. Мисля,че загубих в последните 30 секунди.“, сподели Ергюнал пред журналисти.

За да стигне до финала на европейското първенство, Оги се изправи срещу трудни съперници. Боксьори с много повече опит от него. На самия финал той игра срещу коравия грузинец Сахил Алахвердови. Показа много добро ниво и качествен бокс, но в крайна сметка отстъпи с 1:4 съдийски гласа. „Играх си мъжки, направих всичко, което можах, не съм загубил от някой случаен боксьор.“, каза Оги. Надява се догодина да спечели квота за Олимпиадата – мечта на всеки спортист. Но за целта ще трябва на Световното първенство да стигне отново да финал, защото първите двама от категория печелят възможността да  достигнат да най-престижния спортен форум, каквито са олимпийските игри.

За успеха си да стане европейски вицешампион Ергюнал Сабри благодари на личния си треньор Стоян Узунов и на човека, който му повярвал и му дал шанс – треньорът му в националния отбор Борислав Бояджиев. Оги се радва на подкрепата на семейството и приятелите си, „които са винаги зад мен, без значение дали печеля или губя.“, казва младата ни спортна надежда.

„Посвещавам медала на Кърджали и на България. Горд съм,че съм от този град. Хората ме подкрепят и ме обичат.Това ми дава сила.“, сподели още Ергюнал Сабри.

И някой ден иска да бъде като големите имена в българския бокс – Ивайло Маринов, Серафим Тодоров, Петър Лесов. А сред най-големите в света, негов кумир е Владимир Кличко.

Галина Кючукова, Арда нюз