Млади баскетболисти от Ардино се представиха достойно на фестивал в Бурса

Общество, Спорт

Юношеският баскетболен отбор на Ардино се завърна от участие в  20-тия юбилеен традиционен Международен спортен фестивал в побратимената турска община Нилюфер, Бурса, организиран по повод 19 май – Денят на младежта и спорта. Поканата беше от кмета на община Нилюфер Тургай Ердем. Спортното събитие, което се проведе в периода от 20 април до 20 май, събра над 20 000 участници, които мериха сили в 22 различни дисциплини.

В надпреварата по баскетбол участие взеха 8 отбора от Турция, България, Германия, Румъния, Косово и Босна и Херцеговина. След оспорвани срещи младите баскетболисти от Ардино се класираха на пето място в крайното класиране. Победител стана отборът на домакините от „Община Нилюфер“, на второ място се класира отборът на „Пея“ от Косово, а на трето място е тимът на „Ханау“ от Германия. Всички отбори бяха наградени с медали лично от кмета на община Нилюфер Тургай Ердем.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан поздрави баскетболния отбор за достойното представяне.

Ръководителят на ардинската делегация в спортния фестивал Мюмюн Джила изрази най-искрените си благодарности към домакините за топлото посрещане, сърдечността и гостоприемството. Той благодари и на спортистите от баскетболния отбор за усилията и достойното представяне на България, в частност и на Ардино в турнира, както и на кмета на общината.

Гюнер ШЮКРИ