ЕГ „Христо Ботев“ – домакин на първото по рода си общинско състезание по плуване

Водещи, Общество

По повод 100 годишния си юбилей Езикова гимназия „Христо Ботев“ организира общински плувен турнир. Училището е единственото в Кърджали, което има басейн. Гости на откриването на състезанието бяха кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, представители на областна администрация, Регионално управление на образованието, директори и заместник-директори на училищата, които имаха участници в плувната надпревара. „Днешният ден се превърна в истински празник на плуването. Всички вие сте победители.“, каза в приветствието си към участниците в турнира директорът на ЕГ „Христо Ботев“ Даниела Павлова.

„Горд съм, за това че имаме възможност в Езиковата гимназия да стартираме първото по рода си общинско състезание по плуване. Гимназията е единственото училище в общината, което може да се похвали, че има плувен басейн и от него могат да се възползват не само ученици в Езиковата гимназия, но и от всички останали училища в града.“, посочи кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Инж.Азис припомни, че Общината е дофинансирала изграждането на басейна със 600 000 лева.

Преди началото на състезанието водни спасители, преминали курс на БЧК,  демонстрираха различни техники на спасяване. Имаше и музикален поздрав за присъстващите.

В плувния турнир участваха ученици от 5 училища – ЕГ „Христо Ботев, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Йордан Йовков“, СУ „П.Р.Славейков и СУ „Отец Паисий“. Те бяха разпределени в две възрастови групи – 5-6 и 7-8 клас.

 

Галина Кючукова, Арда нюз