Гимназията по икономика празнува своя 60-годишен юбилей

Водещи, Общество

На 11 май 2022 г. Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ град Кърджали отбеляза своя 60-годишен юбилей. 60 години последователност и всеотдайност към бъдещето на Кърджали – бъдеще, разположено в пространството на два века. Създадената през учебната 1961/1962 г. гимназия като техникум по икономика, измина своя път до днес приемайки и изпращайки хиляди ученици, успешно реализиращи се като счетоводители, финансисти, информатици, застрахователи, банкери, мениджъри.

Тържественият концерт, който се състоя в залата на Театрално-музикален център „Димитър Димов“ събра бивши и настоящи учители, служители, ученици на гимназията. Празникът бе уважен от представители на централната и местната власт, директори на образователни институции, работодатели, родители.

Със силни аплодисменти присъстващите в залата поздравиха първия директор, господин Марин Русев, който е дал и името на училището – Алеко Константинов, и най-дългогодишния ръководител на гимназията, госпожа Кера Петрова.

В своето поздравително слово директорът на ПГИ „Алеко Константинов“, госпожа Мариела Попова, се върна назад във времето, припомняйки дългогодишната история на училището, и пожела на всички учители, ученици и служители здраве и нови професионални успехи.

С поздравителни слова към алековци се обърнаха госпожа Юлия Чортленева, заместник-областен управител на област Кърджали и господин Гроздан Колев,  началник на РУО град Кърджали.

Гостите на юбилея се насладиха на изпълнението на мажоретния и танцовия състав на гимназията, на театралните и музикални изпълнения на младите алековци.

Гост-изпълнителят на концерта, народният певец Николай Славеев, поздрави всички и със своите изпълнения създаде ведро настроение сред присъстващите в залата. Изви се хоро от ученици и учители на сцената.

Честит празник на всички, които са свързани с Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ град Кърджали и носят в душите си Алековия плам!