ПГОД ,,Евридика“ посрещна гости по национална програма

За втора поредна година ПГОД „Евридика“ участва в Национална програма „Иновации в действие“ Модул 1 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации“. В периода 8.05-10.05.2022 година училището беше домакин и посрещна учители и ученици от партниращите училища: Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“, гр.София, Професионална гимназия „Свети Патриарх Евтимий“, гр.Асеновград и Професионална гимназия по механоелектротехника, гр.Ловеч.

Програмата дава възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики, чрез посещение на място на учители и ученици в избрано училище – „партньор”.  Ocнoвнa цeл e пoдĸpeпa зa cъздaвaнe нa ĸyлтypa нa инoвaциитe в yчилищaтa в cтpaнaтa, зa ĸpeaтивнo миcлeнe, нoвoвъвeдeния в пoлзa нa paзвитиeтo и пocтижeниятa нa yчeницитe, ĸaтo ce cъздaвaт ycлoвия нa пeдaгoгичecĸитe cпeциaлиcти дa aнaлизиpaт, дa eĸcпepимeнтиpaт чpeз пpяĸ oбмeн и да пoпyляpизират cвoитe инoвaтивни пpaĸтиĸи и пpoдyĸти.

За тазгодишните си партньори  гимназията по облекло и дизайн подготви програма, която включваше запознаване на гостите с историята на града и на училището, наблюдение на иновативен урок по Учебна практика – моделиране на облекло от текстил, интерактивни занимания с учениците, свързани с иновацията. Гостуването завърши с  посещението на древния скален град Перперикон.