Председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски на среща с актива на партията в Кърджали

Политика

В сърдечна атмосфера с много въпроси, предложения, споделяне на проблеми, позиции протече срещата на председателя на парламентарната група на БСП Георги Свиленски с областното ръководство на БСП в Кърджали.
Организираната среща е част от националната обиколка на ръководството на БСП по региони за срещи със структурите на левицата по места.
Председателят на областната структура Милко Багдасаров представи организационното и материално състояние на общинските структури в региона.Дискутирани бяха темите относно готовността на областната структура за предстоящите местни избори, търсенето на формули, начини и инициативи за разширяване на подкрепата сред обществото, както и взаимоотношенията с други партии и организации в региона. Обсъдени бяха основните политики на БСП в управлението на страната, особено тези в социалната сфера, които се посрещат положително от обществото.
Не бяха подминати и темите като войната в Украйна , позицията за Северна Македония. Народният представител Георги Свиленски бе категоричен:
„Позициите на БСП за Северна Македония и Украйна са ясни, принципни, категорични и последователни.БСП е за мирно решение на военния конфликт в Украйна. ДА за хуманитарна помощ за украинският народ , но не и да бъде предоставена военна помощ.“ Социалистите поздравиха за ползотворната работа депутатите от парламентарната група на „БСП за България“, която независимо от малкия си брой умело защитава позициите и политиките на партията в Народното събрание.