Несрин Ангелова от СУ „Васил Левски“ получи адмирациите на Крумовград

Общество

Международният конкурс за детска рисунка “С очите си видях бедата“ се провежда всяка година и е една превантивна дейност, свързана с обогатяване познанията на учениците относно бедствията, начините на поведение в такива ситуации и популяризиране професиите на пожарникаря и спасителя чрез средствата на изобразителното изкуство, разкриващи творческите заложби на участниците.
Всяка учебна година учениците от СУ „Васил Левски“ с желание и ентусиазъм участват в него и печелят призови места. За наша огромна радост тази година рисунката на десетокласничката Несрин Ангелова е избрана да бъде публикувана на първа страница – за месец януари – в благотворителен годишен календар на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“ град София. Това стана повод за церемония, която се състоя в конферентната зала на СУ „Васил Левски“ при строго спазване на противоепидемичните мерки.
Гости на тържеството бяха инспектор Христо Христов – представител на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – град Кърджали, Николай Баковски – главен инспектор при РСПБЗН – Крумовград, Абидин Хаджимехмед – заместник-кмет на Община Крумовград, Цветан Терзиев –директор на училището, Станка Михайлова – зам.-директор на училището.
Даровитата художничка получи грамота, календар с рисунката й и материална награда, която бе връчена от господин Христо Христов. Той сподели своето удовлетворение да изпълни тази благородна мисия, с която е натоварен от името на директора на РД „ПБЗН“ комисар Сергей Заимов и пожела на десетокласничката още много награди и творчески изяви. Изказа своята благодарност към Община Крумовград, която винаги е била съпричастна към провеждането на конкурса и към ръководството на училището за създадените условия за активното участие и отличното представяне на учениците. Поздравления към Несрин отправиха и гостите на церемонията. Господин Абидин Хаджимехмед – заместник-кмет на Община Крумовград поднесе поздравления и материална награда на Несрин от името на г-жа Себихан Мехмед – кмет на Община Крумовград. Директорът на училището г-н Цветан Терзиев благодари на гостите за оказаната чест и внимание, поднесе своето пожелание към талантливата десетокласничка и й пожела много здраве и творческо вдъхновение.
Много аплодисменти Несрин получи и от своите съученици, които присъстваха на награждаването.