Прекадетите на Арда се класираха за следващия етап на първенството

Общество, Спорт

През този уикенд  бе турнирът за прекадети в град Сливен. Пет отбора от страната взеха участие в надпреварата сред които и кърджалийският тим.  Още в събота Арда- Кърджали записа две категорични победи срещу отборите на Яворов Чирпан с 3:0 и тима на Айтос с 3:1, с което си гарантира класиране по-напред в групата. В неделния ден обаче момчетата претърпяха две загуби от отборите на Сливен с 3:1 и на Нефтохимик с 3:0.

Въпреки поредицата от победи и загуби на турнира прекадетите на Арда се класираха за следващия етап на първенството . Милко Багдасарав е доволен от играта на момчетата. „ Представиха се много добре, за отбелязване е, че в нашия тим има играчи, които са доста по-малки за възрастта си, но играха с голям хъс“, заяви той.

В неделния ден се изигра и мачът на мъжкия отбор на Арда в източната група на Висшата лига срещу втория отбор на Берое Стара Загора. Нашите момчета този път може би изиграха най-слабия си мач от турнира и загубиха с 3:0. Предстои на 11 декември да посрещнат в зала „Арпезос“ отбора на Черноморец Бяла, като това ще бъде последният мач за тази година във Висшата лига.

Арда нюз