Хасан Азис: Новият кучешки приют край Седловина ще е готов през 2022 година

Водещи, Общество

След продължилата 5 години сага около прехвърлянето на имот от 20 декара в района на село Седловина от държавата на община Кърджали, този въпрос най-после беше решен, заяви пред журналисти кметът на общината д-р инж. Хасан Азис.

„Цели 5 години държавата в лицето на бившия областен управител Никола Чанев от ГЕРБ не направи нищо. Едва след неговата смяна въпросът беше решен в рамките на 1 месец“, посочи кметът. Той препоръча на хората , които отправят критики към общината за дългогодишния тормоз върху тях от бездомните кучета, да попитат бившия областен управител защо той не направи нищо по този въпрос.

Предстои да се изготви проект за новия приют. Това трябва да стане до края на тази година. За целта инж. Хасан Азис е поканил специалисти от факултета по ветеринарна медицина към Тракийския университет в Стара Загора.

Към момента временният приют за безпризорни кучета е готов. Той се намира на мястото на затворения Кастрационен център, където е извършен ремонт и са добавени нови елементи. В него ще се прибират агресивните животни, уточни градоначалникът.

А новият приют в  района на село Седловина ще бъде готов до края на 2022 година. За изграждането му ще бъдат предвидени средства в общинския бюджет, като ще се търси финансиране и от други източници.

Припомняме, че теренът, който е с площ 21 329,00 кв. метра, беше прехвърлен безвъзмездно на Община Кърджали с решение на Министерския съвет.

Галина Кючукова, Арда нюз

Вашият коментар