Модерен мединцински център откриха в Черноочене

Водещи, Общество

Личният лекар на голяма част от жителите от района Д-р Себахат Мехмед откри нов модерен медицински център в село Черноочене. Намира се до сградата на бившата общинска поликлиника.

Това стана с  церемония, на която присъстваха кметът на община Черноочене Айдън Осман, Председателя на общинския съвет Бедрие Газиюмер, Районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, лекари, представители на местния бизнес, приятели и други гости.

Молитва за здраве и благополучие отслужиха Районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди и имаминът на централната джамия в Черноочене Шабан Мюслюм.

В приветствието си Айдън Осман пожела успех на медицинския персонал и приветства екипа за успешното създаване на здравното заведение.

Той поздрави  собствениците на центъра и заяви, че приветства всяка инициативата за нова придобивка, което е в полза на населението. След дипломирането си д-р Себахат Мехмед пожела да остане тук, а имаше възможност и на друг избор. Така спомогна за повишаване качеството на здравното обслужване в нашия район, изрази признателността си кметът на Община Черноочене Айдън Осман.

Д-р Себахат Мехмед информира присъстващите, че в медицинският център ще работят 6-7 души и ще продължава да се развива.

Стремим се да предоставим най-добрата грижа за пациентите. Най-вече за майките, децата и възрастните, за да бъдат удовлетворени специалните им нужди, допълни още д-р Себахат Мехмед. Тя е лекар обща медицина и със специализация „Гинекология“.

Центърът ще работи със здравната каса и в него ще се извършват диагностично-консултативни прегледи, образни изследвания, манипулации и други.

Строежът на новооткрития здравен център е отнел около една година, но усилията от дългата работа са налице и местните хора вече могат да се възползват от лекарска помощ, посочва д-р Себахат Мехмед.

Тя благодари на своето семейство и на всички за подкрепата, за бързата работа на строителната фирма „Саварона“ и на архитектурно бюро „Перспектива“ с арх. Фетихе Осман-Халил, за модерния проект на сградата.

Д-р Себахат Мехмед е родена през 1975 година в с. Костино, област Кърджали. Завършва Техникум по ветеринарна медицина в гр. Стара Загора, след което учи в „Медицинския факултет“ на Егейския университет. От 2002 година е личен лекар в с. Черноочене.

Исмет ИСМАИЛ