Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджъ откри новите офиси в джамията в „Прилепци“

Общество

Главният мюфтия д-р Мустафа Алиш Хаджъ  пристигна в Кърджали за откриването на офисите  на Районно  мюфтийство в комплекса на новата джамия в кв.“Прилепци“. На церемонията присъстваха областният лидер на ДПС Ресми Мурад, представители на общини от областта, както и ръководството на мюсюлманското училище в Момчилград.

Районният мюфтия благодари на гостите, че са уважили мероприятието и  направи кратка ретроспекция на изграждането на комплекса. Идеята възниква през 2010 г. Инициатор е кметът д-р инж.Хасан Азис. Първата копка е през 2015 г. По време на строителните работи финансирането се поема от агенция ТИКА с,чийто средства е завършен храма. Той изрази надеждата, че с екипа си ще откликнат на тежненията на всички мюсюлмани от региона.

Областният лидер на ДПС Ресми Мурад отбеляза, че  новоизградената джамия е една сбъдната мечта на вярващите мюсюлмани в района.

Главният мюфтия д-р Мустафа Алиш Хаджъ сподели, че за него е удоволствие да бъде в новата сграда на храмовия комплекс. „Радвам се на ново поколение духовници, на нови услуги за вярващите мюсюлмани“, каза той и припомни, че първата сграда на Районното мюфтийство в Кърджали е била в малка стаичка, в която не можели да се поберат четири души.Сега има развитие, което е радостно,отбеляза главният мюфтия.Той посочи,че през годините в България се сменят различни правителства, но вярата остава. „Радвам се, че не се делим по верски и етнически признак“, каза още д-р Мустафа Алиш Хаджъ.

Арда нюз