Алековци се включиха в Европейската седмица на кодирането 2021

Общество

С уъркшоп алековци отбелязаха Европейската седмица на кодирането 2021.

Европейската седмица на кодирането е инициатива, насочена към гражданите, която има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност на всички по забавен и развлекателен начин. Основната цел е насочена към творчеството, решаването на проблеми и сътрудничеството чрез програмиране и други технологични дейности.

Тази година гимназията се включи в инициативата с различен тип дейност – проведе се работилница (уъркшоп) с учениците, участвали в проект “Европейски опит в прилагането на информационни технологии в маркетинга – стъпка към дигиталната ера и пазара на труда”, финансиран от Европейския съюз по програма „Еразъм+”.

Участниците имаха поставена задача да изработят рекламни материали с помощта на различни платформи за създаване на дигитално съдържание. Работилницата развихри въображението на учениците, които показаха усвоените умения, придобити по време на проведената в град Малага, Испания производствена практика. Учителите по професионална подготовка Пламена Дюлгерова и Димитрия Христова следяха за изпълнението на задачата и подпомагаха участниците.

Разработените дигитални материали бяха представени от учениците пред директора на гимназията Мариела Попова и зам. директора Цветанка Крачунова. За отличната си работа участниците получиха сертификати.

Арда нюз