Мустафа Карадайъ отново води листата на ДПС в Кърджали

Водещи, Политика

В 9-и МИР Кърджали ДПС ще разчита на същата листа като при вота през юли. Това стана ясно при регистрацията на структурата днес в Районна избирателна комисия. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ е водач, следват Мукаддес Налбант, Байрам Байрам, Адлен Шефкет, Павлин Кръстев, Юсеин Ахмед, Сейфи Мехмедали, Зюлфие Ибрямова, Абидин Хаджимехмед и Ферхад Ферхад. Областният лидер на Движението Ресми Мурат обяви, че целта им е да се затвърди резултатът от миналите избори.“ Твърдо ще се борим за 4 мандата. Да се докажем като най-голямата организация на ДПС в България. “, обяви областният лидер на ДПС.

“ДПС извървя своя път и със своята последователна политика достигна момента, в който има свой кандидат за президент. Това е исторически момент, нов етап от нашето развитие“, коментира зам.- председателят на ДПС и кмет на Кърджали д-р инж.Хасан Азис относно кандидатурата на Карадайъ за президент и прогнозира, че ДПС ще отиде на балотаж за президентския вот.

„Не трябва да ни учудва фактът, че имаме кандидат за президент. Има действащи президенти в страни на ЕС, които са с различен етнически произход. Това не е прецедент, посочи инж. Азис.

Той допълни, че от партията се надяват да вкарат в народното събрание толкова депутати, колкото са необходими за това ДПС да бъде незаобиколим фактор.

„Целта ни е да участваме в управлението на страната, да бъдем фактор за стабилността на България“, подчерта заместник-педседателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Арда нюз