Волейболистите на СУ „П. Р. Славейков“ са световни шампиони

Водещи, Спорт

Световен триумф за младите волейболисти на „Славейков“. Момчетата на треньора Павел Митев се окичиха със златото и прославиха Кърджали и България

Гордост и световен триумф за младите волейболисти на Кърджали! Те спечелиха шампионската титла на световното ученическо първенство за момчета до 15 години, което се проведе в Белград.

Представителите на СУ „П. Р. Славейков“, водени от Павел Митев, стъпиха на златния връх, след като на финала на турнира надиграха след оспорвана петгеймова битка домакините от Сърбия с 3:2 (22:25, 28:26, 24:26, 25:17, 15:8).

Двубоят продължи повече от два часа и половина, като домакините имаха предимство и поведоха с 2:1, но нашите момччета се бориха докрай. След като взеха четвъртата част, в тайбрека те бяха непоколебими за крайния успех.

„Много съм щастлив от успеха на нашите момчета. Показаха страхотен дух и борбеност. Сега нашето училище СУ „П. Р. Славейков вече няма да е „Училище за шампиони“, а ще бъде „Училище за световни шампиони“, коментира с гордост за BGvolleyball.com директорът Милко Багдасаров.

За всички почитатели на волейбола в „Славейков“, в Кърджали и в страната, срещите предаваше на живо медийният представител в екипа Муйсин Габачи. Така спортния триумф на славейковските волейболисти бе изгледан с вълнение от директора на училището Милко Багдасаров, от учители и ученици в школото.

В училището за СВЕТОВНИ шампиони очакват с нетърпение своите „златни“ момчета, за които ще бъде устроено специално посрещане.