Езиковата гимназия в Кърджали посреща юбилейния си 100-тен випуск осмокласници

Общество

На 15 септември в ЕГ „Христо Ботев“ звънецът огласи началото на новата 2021/2022 година за стотен път. В двора на гимназията бяха тържествено посрещнати осмокласниците.

Началото бе поставено в 9:00 часа с посрещането на училищното знаме и издигането на националния трибагреник под звуците на химна. С аплодисменти бе посрещнато изпълнението на първия ученически гвардейски отряд, който вече повече от десет години вълнува всички с оригиналните си танцови композиции, подготвени от ръководителите на отряда Димитър и Елена Кондикови.

Звуците на „Ботевия Марш“, в изпълнение на училищния фанфарен оркестър с ръководител Мария Митрева, също трогнаха всички присъстващи.

С вълнение и много емоции започна първият учебен ден за най-младите ботевци. Водещите дванадесетокласници Калина Стайкова и Алпер Симеонов, за които този петнадесети септември е последният първи учебен ден, споделиха вълнението си чрез вълнуващите думи, отправени към техните следовници.

Тържеството беше уважено от секретаря на областна администрация и председател на училищното настоятелство госпожа Събина Сюлюкчиева, която прочете поздравителен адрес от името на областния управител господин Даниел Делчев, а секретаря на община Кърджали господин Себахатин Риза поднесе поздрави от името на кмета на община Кърджали инж. д-р Хасан Азис. Тържеството беше уважено и от председателя на общинския съвет Кърджали.

Борислав Енчев отправи благопожелания от името на абитуриентите към осмокласниците, а от името на младите ботевци вълнуващи думи изрече Иванина Сюлюкчиева. Тя получи и символичния подарък на впуска – ключът на познанието, който беше връчен от директора на гимназията госпожа Павлова.

За празничното настроение се погрижиха учителя по музика Любен Полихронов и талантливите певци на гимназията Мустахфа Идриз, Селин Асенова и Петя Илиева,  които изпълниха песни на различни езици.