Кметът на Ардино инж. Изет Шабан откри учебната година в СУ „Васил Левски“

Общество

„Виждате едно обновено училище, което успяхме да го реализираме с много труд и упорство. Разбира се, има още какво да се желае. Ние ще продължим в тази посока. Молбата ми към Вас е да пазите, това, което е изградено, защото това е направено за Вас и за тези, които ще дойдат след Вас“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан при откриването на новата учебна година в Средно училище „Васил Левски“. В своето приветствие той подчерта, че живеем в сложни и трудни времена, породено от пандемията.
„Трудностите винаги са обединявали човечеството. Молбата ми към Вас е да се пазим, да бъдем дисциплинирани и отговорни и да спазваме противоепидемичните мерки“, заяви инж. Изет Шабан. Той пожела на учениците успех в овладяването на знанията, а на родителите им да насърчават и подкрепят техните начинания.
За втора поредна година всички учебни заведения на територията на общината отвориха врати в извънредна епидемична обстановка. Заради противоепидемичните мерки, официални тържества имаше само за учениците от първи, пети и осми клас. И тази година всички първокласници от територията на община Ардино получиха в първия учебен ден – 15 септември, книжка с български народни приказки, с лично послание на кмета инж. Изет Шабан.
Ръководството на общината изпрати поздравителен адрес до всички училища на територията на общината.
Кметът инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Наско Кичуков и началникът на отдел „Образование, култура и спорт“ Бахар Реджебов, бяха гости на коренно промененото Средно училище „Васил Левски“.
Церемонията, която се проведе в двора на училището, започна с Химна на Република България и издигането на националния флаг, както и с посрещане на училищното знаме.
Директорът на СУ „Васил Левски“ Аника Петрова пожела една успешна година на учениците и учителите.
„15 септември е денят, в който всички ние се прекланяме пред духовното огнище на българина – училището, което винаги е било и ще бъде неизчерпаем източник на знания, сила и авторитет“, каза в словото си директорът на училището Аника Петрова. По стар обичай тя плисна менче с вода, за да върви по вода на учениците през новата учебна година.
Най-развълнувани на тържеството бяха първокласниците, които за първи път прекрачват прага на училището и влязоха в класните си стаи, както и техните родители.
Тази година звънецът удари за 458 ученици в най-голямото ардинско училище. Първокласниците са 30 в две паралелки. По традиция най-малките прекрачиха училищния праг през шестица, оформена от цветя.
Талантите на учебното заведение поздравиха гостите на събитието с песни, стихове и танци.
След тържеството, официалните гости, начело с кмета инж. Изет Шабан и директорът на школото Аника Петрова, разгледаха обновената училищна сграда, поздравиха първокласниците, както и новосформираната паралелка в осми клас, профил софтуерни и хардуерни науки, които през тази учебна година ще се обучават по модела едно към едно.

Гюнер ШЮКРИ

Вашият коментар