Над 600 ученици прекрачиха  прага на родното училище в Чернооченско

Без категория, Общество

Близо 610 ученици, от които около 55 първолака прекрачиха прага на училищата на територията на община Черноочене. Гост на откриването в СУ„Христо Смирненски“ в общинския център беше кметът на община Черноочене Айдън Осман. Директорът на училището Иван Стойков пожела една успешна година на учениците и учителите. Най-развълнувани на този ден бяха първокласниците и техните родители.

Айдън Осман поздрави ученици, учители и родители с първия учебен ден и подчерта, че един от основните приоритети на общинската управа е подобряване условията, на учебно-възпитателния процес и опазване на училищната мрежа. „Въпреки предизвикателствата на естествените демографски процеси пред образованието  в малките населени места, община Черноочене ще продължава да дофинансира от общинския бюджет издръжката на слетите и маломерни паралелки по училищата“, заяви Осман.

Община Черноочене запазва придобивката – извозването на учениците и децата в детските градини до населените места. Запазва се и столовото хранене в училищата.

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар