Джебел впечатли кмета на Голяма Бурсенска община Алинур Акташ

Общество

Новата визия на Джебел впечатли кмета на Голяма Бурсенска община Алинур Акташ, който остана очарован от видяното по време на визитата си в общинския център. Позитивното въздействие от видяното повлия и върху въпросите, които Алинур Акташ зададе на домакина си, кмета на община Джебел Неджми Али, а именно функционирането на една община в рамките на Европейския съюз, формирането на бюджета, работата на Общинската администрация и Общинския съвет.
В Бурса ще научат за проектите, идеите и размахът в развитието на Джебел.
Продължаване на сътрудничеството, разработване на съвместни идеи и проекти с културна и икономическа насоченост – това бяха основните акценти при срещата между кметовете на Джебел и Бурса. Делегация от турската община гостува в родопския град днес.
Неджми Али запозна своя колега с проектите, заложени в програмата му още от старта на мандата, тяхното изпълнение, както и бъдещите такива за развитието на града и общината.
„Връзката между двете общини винаги е била силна. В Бурса живеят огромен брой изселнически семейства. Нашата цел е не само да запазим тези добри взаимоотношения между местните власти, но и да ги надграждаме. Това, което сме свършили към момента в общината, е най-добрата визитка за това какво можем, какви са нашите възможности и потенциал“, посочи кметът на Джебел Неджми Али.
Алинур Акташ посети новата джамия в Джебел, която бе реставрирана със съдействието на Голяма Бурсенска община.