Комисар Николов от Кирковско: Пожарът е овладян благодарение на доброволци и добрата координация на службите с местната власт  

Водещи, Общество

Около 130 души са се включили в гасенето на пламъците край кирковското село Самодива вчера, 60 души пък са на място днес за окончателно потушаване на пожара.Това обяви пред медиите  шефът на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов от мястото на произшествието.

„Благодарение на добрата координация  между службите и местната власт към момента на 90 процента пожарът е овладян. В нито един момент  не е имало опасност за хората и имотите им.  Работната версия  за причината на пожара  е небрежност при боравене с открит огън“, посочи комисар Николов. Според него към момента има  3 огнища, които  продължават да горят, но те са в периметъра на засегнатия район и не са опасни.

Главен комисар Николов благодари на всички участвали в гасенето на пожара в района на Самодива и Старово и на  целия български народ затова, че се е вслушал в призивите на огнеборците и по този начин през летния сезон не са допуснати огромни пожари, както в съседни държави.

Както „Арда нюз“ първи съобщи, вчера в района на кирковското село Самодива бушува огнен ад.

 

Арда нюз