След среща с министър Комитова: Продължават ремонтните дейности по пътя от Ардино за Кърджали, както и пътят от Бял извор за Неделино

Водещи, Общество

Ще продължат ремонтните дейности по третокласния път Ардино – Кърджали – Смолян, както и ремонтът на пътя Бял извор – Падина – Неделино. Това увери министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова на работна среща с представители на общините. Община Ардино бе представен от заместник – кмет.

На внесеното писмo от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан до министъра на регионалното развитие, Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ)  и до  Областното пътно управление в Кърджали бе обещан положителен писмен отговор. Преустановяването на ремонтните дейности с писмо от АПИ е в противоречие с изискванията на Закона на територията, тъй като не са спазени изискващите се процедури.

В рамките на работното заседание бе поставен и въпросът за реконструкцията и рехабилитацията на третокласен път Кобиляне – Брезен – Боровица – Долна Сполука, както и третокласната републиканска пътна мрежа Синчец – Църквица – Джебел, който е част от коридор №9.

Гюнер ШЮКРИ