Йовковци със златен медал от фолклорен конкурс

Общество

Певците от ДФВГ към СУ „Й. Йовков“- Кърджали отново са златни медалисти от XXI Национален детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“, който се проведе на 17 и 18 юли 2021 година в гр. Стара Загора.
Групата получи Диплом за присъден Златен медал и плакет.
Сребърен медал като индивидуален изпълнител завоюва десетгодишната Надежда Ангелова.
С грамота за отлична педагогическа дейност е удостоена и тяхната преподавателка -Гинка Матева.
Ръководителят на Детската фолклорна вокална група, госпожа Матева, сподели: „Прекрасните изпълнения на песните от Беломорска Тракия – „Бяла Стана“ и „Велико моме“- очароваха професионалното жури от именити творци, сред които Димитър Христов, Сашка Ченкова, Дарина Славова – и ни донесоха златния медал. Благодарим от все сърце на професионалното жури за високата оценка на изпълнението, на организаторите на конкурса за перфектната организация и ведрата атмосфера, на родителите, които бяха до нас и толкова много помагаха, на ръководството на училището за моралната и материална подкрепа! На всички, които ни изпращаха своя позитивизъм, сърдечно благодарим!“
Директорът на СУ „Йордан Йовков“, госпожа Недялка Кюпрюджиева поздрави певците, техния музикален ръководител, госпожа Матева и гъдуларя Веселин Дойчев за чудесното представяне и издигането на престижа на училището, като им пожела още много бъдещи успехи.

Вашият коментар