2 000 се включиха в подписката за изграждане на околовръстен път на Кърджали

Водещи, Общество

Над 2 000 души се включиха в подписката, с която се иска ускоряване на изграждането на околовръстен път на Кърджали, съобщи председателят на инициативния комитет Илия Илиев. Той допълни, че набирането на подписите продължава. От инициативния комитет възнамеряват да внесат подписката в Министерски съвет, за да може следващият министър-председател да поеме ангажимент за осигуряване на финансиране за проекта.
„Важно е да заявим нашата гражданска позиция, не да чакаме нещо да се случи. Много министри, областни управители, включително и аз, сме работили в тази посока, но все още не е ясно откъде ще се получи финансиране“, каза още Илия Илиев. Той допълни, че околовръстният път е единственото решение на проблема с нарастващия трафик в Кърджали. Според Илия Илиев предстоящото отваряне на новия ГКПП „Рудозем – Ксанти“ ще утежни още повече проблема със задръстванията в центъра на града. През новият пункт ще бъде разрешено преминаването на тежкотоварни автомобили, което ще направи трафикът през Кърджали още по-тежък.
Илия Илиев каза още, че възнамерява да поиска информация от община Кърджали и областната управа за хода на отчуждителните процедури по трасето на бъдещия околовръстен път. Данните ще бъдат внесени в Министерски съвет заедно с подписката.