Радев: Народното събрание ще бъде свикано на 21 юли

Общество

„Народното събрание ще бъде свикано с указ от мен на 21 юли от 9 часа“. Това заяви президентът Румен Раев пред журналисти.

„Сега е моментът политиците да си свършат работата. Да намерят обединение, да намерят пресечи области на техните интереси, които всъщност да бъдат интересите на всички нас – българите. Всички очакваме от тях да продължат демонтажа на порочния управленски модел, да се пресекат кражбите, да се укрепи държавността, да намерим най-сетне изход от икономическата криза, несправедливостта и бедността. Да тръгнем по нов, модерен път за развитие на страната“, посочи президентът.
Той поздрави „Има такъв народ“ за изборната победа. „Това, което те предприеха вчера е отваряне на вратата към диалог и намиране на решение на проблемите пред българската политическа система“, подчерта Радев.

„И предложенията, и утвърждаването на решение служебното правителство да премине в редовно, зависят от българските народни представители и от свободната воля на министрите“, заяви държавният глава.