Хиляди пяха с Демет Акалън на стадиона в Момчилград

Водещи, Култура

Хиляди пяха с мегазвездата на турската попмузика Демет Акалън в последната вечер на 12-ата международна среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“. Концертът на известната певица се състоя на градския стадион, който беше изпълнен от хора. Преди Демет Акалън да се качи на сцената публиката аплодира деца от община Момчилград, печелили награди на конкурса „Букет“, който се провежда под патронажа на д-р Ахмед Доган. След тях присъстващите на последната вечер на международната среща бяха пренесени във вълшебния свят на танците от група „Елика“.
„Гордея се с вас, момчилградчани, независимо къде по света се намирате! Гордея се с вашите постижения и с успехите на децата ви, които прославят родния град по света. Гордея се с всеки един жител на тази община. Никога не забравяйте родния си край, защото Момчилград е тук, обича ви и ще ви чака винаги. Вярвам, че частица от сърцето ви остава завинаги тук и докато тази частица тупти с ритъма на родния град, няма сила, която да е в състояние да ви откъсне от него“, заяви пред насъбралото се множество кметът на община Момчилград Илкнур Кязим. Поздрав към гостите отправи и председателят на Сдружението на момчилградчани в град Бурса, Република Турция Хасан Йозтюрк.
„Поздравявам ви, че с годините успявате да направите този празник все по-голям и по-обхватен. Гордея се с вас момчилградчани“, заяви Хасан Йозтюрк. Той припомни как се е родила идеята за провеждането на международната среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“ и благодари на предишните кметове на общината – Ердинч Хайрула, Акиф Акиф и Сунай Хасан, че са подкрепяли инициативата. Присъстващите на събирането бяха поздравени и от кмета на турската община Мендерес Мустафа Каялар, който беше в Момчилград специално за международната среща.
„Момчилград дава примера за любовта към родния край и родината. Момчилград доказва колко е силна връзката с нашия роден край. Момчилград тази вечер е примера за родолюбието“, заяви заместник-председателят на Националното сдружение на общините в Република България и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.