Цветан Цветанов се включи в подписката за изграждането на околовръстен път на Кърджали

Водещи, Избори

Лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов се включи в подписката, с която се иска държавата да осигури финансиране за изграждането на околовръстен път на Кърджали. Партийният лидер поздрави Илия Илиев и останалите в листата на партията в Кърджали за инициативата им.
„Ще продължим с подписката и след изборите, защото тя не е тясно партийна. Това е инициатива в интерес на хората“, каза водачът на листата на „Републиканци за България“ Илия Илиев. Призовава всички да подкрепят подписката и така ясно да заявят своята позиция.
„Трябва да се търсят политически решения по теми, които могат да обединят всички. Политиците трябва да правят политики, които да стигат пряко до хората и хората да виждат ползите от политическите решения, които облекчават техния живот. Убеден съм, че Илия Илиев е човекът, който никога не забрави тази кауза“, каза Цветан Цветанов. Той допълни, че каузата за изграждане на околовръстния път е стартирала когато Илия Илиев е бил областен управител на Кърджали и по това време е получил подкрепата на правителството. След това, обаче, темата не е била в дневния ред на премиера Борисов и Кърджали е бил забравен за политическото управление на страната.
„Като политик съм идвал многократно в Кърджали и съм помагал с политическото си влияние, което съм имал към онзи момент. За голямо съжаление нямаше реални действия за обходния път на Кърджали“, каза още Цветан Цветанов. Той допълни, че с пускането на новия път за Гърция през ГКПП „Рудозем – Ксанти“, потокът на автомобили, преминаващи през Кърджали ще се увеличи.
„На един от пунктовете, където се събира подписката, ми казаха, че хората не искат да чуят за ГЕРБ и ДПС. Но те се подписват, защото смятат, че новите партии биха могли да бъдат генератор на идеи, които биха обединили всички“, каза още лидерът на „Републиканци за България“.
Цветан Цветанов смята, че машинното гласуване е едно предизвикателство пред всички български граждани. Политикът подчерта, че този вид вот не се практикува никъде в Европейския съюз.
„Представете си до каква степен последните избори опорочиха изборния процес с хартиената бюлетина, за да се стигне до машинно гласуване, което все пак ще гарантира, че правилата ще са еднакви за всички“, каза Цветан Цветанов. Той цитира един от кандидат депутатите Севим Салиф, според който на предишните избори негови роднини са гласували за него, а се оказало, че в секцията няма гласове за „Републиканци за България“. Цветанов даде и пример със секцията, в която са гласували неговите съпруга и дъщеря, но в протокола не е имало гласове за „Републиканци за България“.
„Призовавам всички наши съграждани да проявят правото си на глас, защото е важно да сме активни. Ясно трябва да заявим, че ако не излезем да гласуваме, няма кой да промени нашето бъдеще. Трябва да дадем ясна заявка какво искаме, а можем да го направим само като упражним правото си на глас. Нека се освободим от страха, който съществува в нашата област. Държавните служители да се отърсят от натиска, който им се упражнява, общинските служители също. Трябва да направим България такава, каквато искаме да бъде, а това може да се случи само с нашите действия“, каза Илия Илиев.

Подкретепе „Републиканци за България“ с № 21

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!