Борисов в Кърджали: Убеден съм, че на 11 юли народът ще се „осафери“

Водещи, Избори

Българският народ има нюх. Убеден съм, че на 11 юли ще се осафери. Това заяви пред стотици симпатизанти на ГЕРБ в Кърджали лидерът на партията Бойко Борисов.

И попита – защо Слави Трифонов направи партия чак сега, какво чака две години.

„Да дойде смутно време, да направят компромати, от две години са се готвили. Мислеха, че ще ме уплашат. Аз съм най-опасен когато съм уплашен“, каза Борисов. За  заместник-председателя на партия „Има такъв народ“ – Тошко Йорданов председателят на ГЕРБ заяви: „Тошко, когато дългите се разправят, ти стой на страна. Мълчи, не си издавай шефа. Вече съм на път да скъсам синджира и да кажа кой, кой е“, закани се Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е убеден, че тези избори ще бъдат манипулирани. „Те са подготвили частни, служебни, костинбродски избори“, подчерта Борисов. „Защото няма да можем да си преброим гласовете, защото те казаха – Не. Каквото е в машините – това е . Ами, ако искаме да обжалваме, с какви документи ще го направим“, попита той. Въпреки това всички агенции дават преднина на ГЕРБ, изтъкна Бойко Борисов.

Пред препълнената зала на театъра в Кърджали Борисов припомни направеното от ГЕРБ за региона.

„В областта не е строена църква от 30-40 години. Ние построихме манастир, прекрасен манастир – „Св. Йоан Предтеча“. Но заедно с това строихме джамии, в страната подпомогнахме и католически храмове. Давахме заплати, както на православни, така и на мюсюлмански духовници. Защото ние не делим хората, подчерта Борисов. „Сигурно се радвате на успехите на „Арда“, а помните ли къде играеше отборът – в Пловдив. Нашето правителство даде пари за Арена Арда, за осветление“, каза още той и обеща – ще направим и спортната зала, и околовръстното! „По времето на моето управление България бе лидерът на Балканите. България винаги е била уважаван партньор. Така решихме миграционната, така решихме и кризата с Ковид“, посочи още Бойко Борисов пред симпатизанти на ГЕРБ в Кърджали. Призова хората да се ваксинират.

„Другия месец вече ще започнат да бракуват ваксини, а Делта щамът ще ни връхлети, септември, октомври. Някой питал ли ме откъде съм вземал пари да се осигурят ваксини, лекарства за болниците за лечение на корона вируса?, разгневи се Борисов. И за пореден път увери – не само двойно увеличение на учителските заплати, този път до тях поставяме и медицинските работници. Защото ковида ще ни мъчи още и ще ни трябва добре подготвена армия срещу заразата“, заяви Борисов. Обеща да продължат добавките и за пенсионерите.

„Имаме още 5 дни да обиколим областта, да разкажем какво сме направили. Ние сме единствената партия, която работи на терен. Всички говорят против ГЕРБ, но никой не казва и дума срещу ДПС“, каза през стотиците симпатизанти на партията областният й лидер Цвета Караянчева. Назначеното правителство се опитва да ни прекърши, но вижте колко хора има тук и те не се страхуват, обърна се Караянчева към препълнената зала на театъра в Кърджали. На 11-ти с №5 – убедена съм, че ще победим!, каза още Караянчева.

Купуването и продаването на гласове е престъплание!